sâmbătă, 15 martie 2008

"Politica vs. profesionalism"/"Sensul ramnicean" nr.63/15-16 martie 2008

In ultima zi de joi a lunii februarie am asistat ,in calitate de cetatean al acestui oras, la sedinta ordinara a Consiliului Local .Spre placuta mea surprindere , nu am avut niciun fel de problema in a asista la sedinta ; dimpotriva am putut asista nestingherit pana la sfarsitul acesteia . Din pacate , inca de la inceput am simtit gustul amar al discordiei politice care s-a mentinut pe tot parcursul desfasuraii sedintei.Nu a fost nimic constructiv, nimic util orasului ; nu am simtit decat ostilitati si sageti veninoase care si le transmiteau, ba ironic, ba cu rautate fatisa , unii dintre membrii diverselor partide.
Primul punct al ordinii de zi a fost demisia unui consilier din partidul care l-a adus pe aceasta pozitie si trecerea sa la un alt partid . Acest lucru , un banal caz de navetism politic, a fost punctul de pornire al controverselor dintre cele doua tabere politice care nu prea pareau a fi formate ad-hoc !
Se contesta faptul ca din moment ce a schimbat culoarea politica isi pierde calitatea de consilier. Pe aceasta tema s-au iscat polemici si discutii care au durat peste patruzeci de minute , in conditiile in care intreaga sedinta a durat in total doua ore si jumatate ! Facand un calcul simplu acest timp de polemica inutila a inseamnat mai mult de un sfert din durata sedintei . De asta are nevoie orasul nostru??! Probabil ca din acest motiv arata cum arata acum!!
Acesta e doar un exemplu (simplu si concret) care demonstreaza inca odata ca nu avem nevoie de pioni politici sa conduca orasul! Avem nevoie de profesionisti , oameni responsabili si dornici de a oferi un viitor acestui oras oropsit !
Pe aceeasi tema , politica versus profesionalism ,as vrea sa mai dau un exemplu elocvent . Modul in care se fac numirile in functiile de conducere a societatilor aflate in subordinea primariei . Si nu e niciun secret , criteriul politic e singurul criteriu de a ocupa o astfel de functie ! Un mod aberant dar din pacate intalnit la fiecare regim politic acesta fiind parte a ritualului de impartire al ciolanului . Si totul in defavoarea cetatenilor , a celor care defapt au votat in speranta unei vieti macar decente . Acum cativa ani am vrut sa particip la un concurs pentru ocuparea unei astfel de post . Am facut rost de bibliografia ceruta , special conceputa sa deruteze contracandidatiii celui care defapt se stia deja ca va ocupa postul. Scarbit nu am participat la concurs si intr-adevar postul a fost obtinut de cel care avea culoarea politica potrivita dar nu si calitatile profesionale si morale necesare . Comparativ cu acest mod de a ocupa un post as dori sa mentionez ca am lucrat(de ex.sef Penny Market) si lucrez(director zona S-E a unei companii multinationale) unde nu intreaba nimeni din ce partid faci parte . Aici conteaza calificarea, competentele si calitatile pe care le ai; intr-un cuvant profesionalismul ! Iata de ce din “confruntarea ” politica versus profesionalism eu aleg pe cel din urma. Profesionalismul este clar garantia progresului indiferent in domeniul in care lucrezi....Cu atat mai mult cand esti in slujba cetatenilor...!!!
Simt nevoia de a ma repeta : AVEM NEVOIE DE O NOUA VIZIUNE ! E clar pentru oricine ca la alegerile din 2008 cetatenii trebuie sa castige ! Nu partide politice cu platforme si proiecte care niciodata nu vor fi puse in practica ! Stim sigur acest lucru pentru ca timpul ni l-a demonstrat . Trebuie sa votam un primar care sa fie un bun manager, sa actioneze doar pentru rezolvarea nevoilor cetatenilor, sa fie impartial si imun la interesele clientelare ale grupurilor politice si economice.Trebuie sa fim constienti ca aceste alegeri vor fi decisive pentru viitorul orasului nostru . Trebuie sa-i dam Ramnicului aceasta sansa acum cand avem puterea sa schimbam in bine viitorul orasului ! Trebuie sa ne acordam noua ,cetatenilor, acest vot! Trebuie sa votam inteligent !
Fratila Genovel-Florentin