miercuri, 10 decembrie 2014

ROMÂNIA între două stări de spirit


Este știut, inclusiv din istorie, faptul că poporul (re)acționează întotdeauna sub imboldul unei stări de spirit, indiferent dacă aceasta este pozitivă sau negativă.

Din păcate, ultima (re)acțiune a poporului român a fost una negativă, anume de lehamite față de întreaga clasă politică, materializându-se prin mobilizarea exemplară din ziua turului doi al votării. Despre vot și această mobilizare s-a tot scris și comentat. Iată, însă, aceeași clasă politică oferă în continuare motive care mențin și amplifică această stare de lehamite, facând-o deseori să interfereze cu o stare de scârbă acută.

Vedem miniști, senatori, deputați, președinți ai Consiliilor Județene și primari arestați și chiar condamnați. Din păcate, momentan, nu există încă și confiscarea averilor ilicite de sute de mii sau milioane de euro, ale acestora,  provenite din șpăgi și comisioane. Dacă se face un calcul, unui om cu un salariu mediu pe economie, (după statistici aprox. 500 euro, adica mai bine de 2000lei/lună), i-ar trebui peste patru vieți doar să câștige această sumă, fără a cheltui nimic!

Oare ce înțelege un copil, un elev sau student când aude despre asemenea fapte?!  Oare ce gândesc copiii noștri când la școală învață despre organizarea administrativă a țării iar la știri văd cum sunt arestați conducătorii instituțiilor care fac parte din acest aparat administrativ?! Oare ce înțeleg ei, când la școală învață despre președinți ai Consiliului Județean sau primari iar la TV aceștia sunt numiți baroni locali sau băieți deștepți care fac afaceri cu instituțiile statului?! Oare își dau seama că acești indivizi nu sunt deștepți ci sunt doar vicleni, lacomi și fără scrupule?!

Întreaga clasă politică actuală a devenit o haită de șacali, un mare clan transpartinic care urmărește doar jefuirea banului public. Oricum, tinerii sunt dezorientați pentru că după absolvirea liceului sau a unei facultăți nu au unde să se angajeze. Sunt dezorientați pentru că nu știu ce modele să urmeze, deoarece la școală învață ceva iar în realitate aceste lucruri sunt de fapt contrare.

De câtva timp, un post de televiziune susține o campanie prin care urmărește să convingă românii din diaspora să se întoarcă în țară. Această inițiativă este, aparent, salutară! Dar oare ce cred acești români din diaspora când văd știrile din țară, difuzate concomitent cu amintita campanie de presă, despre miniștri și deputați cercetați penal, despre baronii locali arestați?! Unde să se întoarcă ei?! Într-o țară în care clasa politică a decăzut și mai abitir decât era atunci când au plecat împinși de nevoi sau de sărăcie?!

Aceasta este starea de spirit negativă care a cuprins poporul român.

Singurul fapt îmbucurător este că se apropie sărbătoarea Crăciunului. Atunci vom fi cuprinși de starea de spirit a Crăciunului, o stare pozitivă, care aduce bucurie și speranță:

Bucuria de a dărui, bucuria de a fi alături de cei dragi, bucuria de a ne simți inimile calde!

Speranța renașterii spirituale, speranța că oamenii vor înțelege adevăratele valori umane, inclusiv cei din actuala clasă politică!

Altfel, există posibilitatea, nedorită, ca următoarea stare de spirit negativă va face această turmă (cum ei ne consideră) scârbită să strivească sub copite haita de șacali, pe toți acești oligarhi transpartinici! Poate totuși starea de spirit a Crăciunului va fi mult mai puternică decât aceasta!

 

CRĂCIUN FERICIT!

Niciun comentariu: