marți, 18 noiembrie 2014

MULȚUMIM DIASPORA!


MULȚUMIM DIASPORA!


Românii de pretutindeni au fost, iată, cuprinși de aceeași stare de spirit și au reacționat așa cum se cuvine, așa cum eu așteptam demult! Din păcate această stare de spirit a fost una negativă:  lehamitea față de clasa politică, față de hoție, minciuni și  față de aroganța acesteia.

Sunt două motive principale care au contribuit la victoria poporului asupra propriei clase politice:

1- Diaspora     și   

2- Tehnologia


1 - Românii din diaspora au simțit că au fost trădați încă odată de clasa politică. În primul tur al alegerilor, clasa politică, cea de la guvernare, în speță, și-a bătut joc de dreptul constituțional al fiecărui cetățean – dreptul la vot. Este aceeași clasă politică care a creat situația economică dezastroasă a țării din cauza căreia acești confrați ai noștri au fost forțați să ia calea pribegiei. Datorită situației create în diaspora, această stare de spirit, latentă de câțiva ani buni, a cuprins frenetic, cu o energie inefabilă, și românii din țară! În semn de solidaritate cu diaspora în țară s-a votat masiv împotriva clasei politice.

2 – Tehnologia, mai precis comunicarea cu ajutorul rețelelor sociale, a contracarat manipularea crasă prin televiziunile aservite diferitelor „clanuri” ale clasei politice.

Iată ce scriam în ziarul „Opinia” din 25 Ianuarie 2012:

îl dădeam exemplu pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, asociindu-i sintagma „omul sfințește locul”, iar la câțiva ani acesta a fost propus în funcția de premier al României dar, din păcate pentru poporul român, a rămas doar la stadiul de propunere.

Am recitit acest articol și mi se pare mai actual ca niciodată!



MULȚUMIM DIASPORA!

                                                                                                Cu respect și mândrie,
                                                                                                Frățilă Genovel-Florentin